Marineeritud küüslauguvõrsed

Marineeritud küüslauguvõrsed sobivad hästi näiteks lisandiks grillitud lihatoitude juurd.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

punt küüslauguvõrseid

soovi korral mõned mustasõstralehed

keeva vett

Marinaad:

1,5 l vett

3 sl jämedat soola

2-3 sl suhkrut

6 sl 30% äädikat

Valmistamine

Blanšeeri küüslauguvarred. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa küüslauguvarred ja lase neil kuumas vees tõmmata umbes 5 minutit. Siis tõsta küüslauguvarred kurnlusikaga veest välja ja pane ettevalmistatud purki. Soovi korral pista purki ka mõned pestud sõstralehed. 

Valmista marinaad: kuumuta potis vesi keemiseni, siis lisa sool ja suhkur. Kui sool ja suhkur on sulanud, siis lisa äädikas ja keeda mõni hetk. 

Kalla kuum marinaad purki pandud küüslauguvõrsetele. Sulge purk õhukindlalt. Säilita jahedas; enne tarvitamist lase paar nädalat tõmmata.

Loe veel:

Ilse retsept ja foto (vt ka Ilse blogipostitust).

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 28.06.2016 22:16

Mõnus lisand liha juurde või näiteks salatisse hakkida.

äädikas
postitatud 03.07.2016 10:14

Ega 6 spl äädikat liiga palju ei ole? Sidrunhappega on keegi teinud?

Ilse
postitatud 04.03.2018 21:13

minu arvates ei ole, siin on 1,5 liitri vee kohta äädika kogus, kui vett on vähem siis läheb ka vähem äädikat. Aga eks selle maitse saab igaüks ise endale parajaks timmida.

Riina
postitatud 04.07.2020 08:20

... ja kas äädikas võib olla ka valgeveiniäädikas või isegi balsamicoäädikas?