punt küüslauguvõrseid
soovi korral mõned mustasõstralehed
keeva vett
Marinaad:1,5 l vett
3 sl jämedat soola
2-3 sl suhkrut
6 sl 30% äädikat
Blanšeeri küüslauguvarred. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa küüslauguvarred ja lase neil kuumas vees tõmmata umbes 5 minutit. Siis tõsta küüslauguvarred kurnlusikaga veest välja ja pane ettevalmistatud purki. Soovi korral pista purki ka mõned pestud sõstralehed.
Valmista marinaad: kuumuta potis vesi keemiseni, siis lisa sool ja suhkur. Kui sool ja suhkur on sulanud, siis lisa äädikas ja keeda mõni hetk.
Kalla kuum marinaad purki pandud küüslauguvõrsetele. Sulge purk õhukindlalt. Säilita jahedas; enne tarvitamist lase paar nädalat tõmmata.
Ilse retsept ja foto (vt ka Ilse blogipostitust).
Mõnus lisand liha juurde või näiteks salatisse hakkida.
Ega 6 spl äädikat liiga palju ei ole? Sidrunhappega on keegi teinud?
minu arvates ei ole, siin on 1,5 liitri vee kohta äädika kogus, kui vett on vähem siis läheb ka vähem äädikat. Aga eks selle maitse saab igaüks ise endale parajaks timmida.
... ja kas äädikas võib olla ka valgeveiniäädikas või isegi balsamicoäädikas?
Marineeritud küüslauguvõrsed
Marineeritud küüslauguvõrsed sobivad hästi näiteks lisandiks grillitud lihatoitude juurd.