Parmesani-kartulitornid

Muffinivormides küpsetatud mõnusad kartulitornid. Nami-Nami soovitab kasutada Laheotsa talu kartuleid "Laura" või Princess".

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg kartuleid (u 8-10 kartulit)

50 g sulatatud võid või oliiviõli

25 g riivitud Parmesani vms

peenelt hakitud küüslauku

1 tl tüümianilehekesi

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 190°C. Määri 12 metallist muffinivormi seest pehme võiga, tõsta kõrvale. 

Koori kartulid, siis lõika õhukesteks viiludeks - seda on kõige parem teha nn köögimandoliiniga. Pane kartuliviilud suurde kaussi. Lisa sulavõi, riivitud juust, tüümian, küüslauk ja sool. Sega õrnalt, aga korralikult läbi.

Tõsta maitsestatud kartuliviilud üksteise otsa, kuni saad paraja suurusega "tornid", need aseta muffinivormidesse. Jahvata peale veidi pipart. 

Küpseta 190-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni kartulikuhjad on pealt kenasti kuldpruunid ja keskelt läbi küpsenud. 

Võta muffinipann ahjust välja, lase 5 minutit jahtuda. Siis tõsta kartulikuhjad vormidest välja ja aseta serveerimsalusele. Puista peale riivitud juustu ja tüümianilehekesi. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks jäta juust lisamata ning eelista võile õli. 

Pildid tegid Nami-Nami toimetajad Martiina ja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 04.03.2016 22:14

Maitsev ja kaunis vaheldus tavalisele ahjukartulile.

Martiina
postitatud 10.05.2017 20:46

Meie perele maitses! Nägid kenad välja (tekitasid lastes elevust) ja olid nii head krõbedad!