1,5 kg kartuleid (u 8-10 kartulit)
50 g sulatatud võid või oliiviõli
25 g riivitud Parmesani vms
peenelt hakitud küüslauku
1 tl tüümianilehekesi
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 190°C. Määri 12 metallist muffinivormi seest pehme võiga, tõsta kõrvale.
Koori kartulid, siis lõika õhukesteks viiludeks - seda on kõige parem teha nn köögimandoliiniga. Pane kartuliviilud suurde kaussi. Lisa sulavõi, riivitud juust, tüümian, küüslauk ja sool. Sega õrnalt, aga korralikult läbi.
Tõsta maitsestatud kartuliviilud üksteise otsa, kuni saad paraja suurusega "tornid", need aseta muffinivormidesse. Jahvata peale veidi pipart.
Küpseta 190-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni kartulikuhjad on pealt kenasti kuldpruunid ja keskelt läbi küpsenud.
Võta muffinipann ahjust välja, lase 5 minutit jahtuda. Siis tõsta kartulikuhjad vormidest välja ja aseta serveerimsalusele. Puista peale riivitud juustu ja tüümianilehekesi.
Parmesani-kartulitornid
Muffinivormides küpsetatud mõnusad kartulitornid.