valmisküpsetatud kaunistamata piparkooke - nt
Nami-Nami jõulupiparkookide retsepti järgi
Dr. Oetkeri suhkrumassi
veidi puhast vett
rullimiseks tuhksuhkrut
Rulli tuhksuhkruga ülepuistatud laual suhkrumass paari millimeetri paksuseks. Lõika piparkoogivormide abil meelepärased kujutised välja.
Võta piparkook, aseta alusele. Võta suhkrumassist lõigatud kujutis, niisuta veega kujutise alumist poolt. Vaja on, et kogu pind oleks veega niiskeks tehtud (kõige lihtsam on kasutada oma sõrme, aga võid kasutada ka väikest pintslit). Aseta suhkrumassikujutis piparkoogile, veega niisutatud pind allpool. Suru õrnalt kinni.
Lase viis minutit kuivada. Selle aja peale peaks niisutatud suhkrumassi pool ilusti piparkoogi külge olema „liimunud“.
Soovi korral värvi suhkrumassi kas looduslike vahenditega või toiduvärvidega. Nii saad värvilisemaid kaunistusi teha!
Idee, teostus ja foto: Martiina
Armsalt minimalistlikud :)
Pole siiamaani näinud ühtegi põhjust, miks suhkrumassi koju ostma pean ja olin seetõttu veidi skeptiline. Aga tulemusega jäin väga rahule! Maitseb peaaegu täpselt samamoodi, nagu tavalise glasuuriga piparkook, aga kaunistamine oli natuke lõbusam ja teistmoodi. Seega soovitan proovida!
Suhkrumassiga piparkoogid
Kuigi enamik inimesi kaunistab piparkooke klassikalise tuhksuhkruglasuuriga, saab piparkooke väga kiirelt ja toredasti ka suhkrumassiga kaunistada. Maitselt jäävad mõlemal viisil kaunistatud piparkoogid üpriski sarnased, aga kaunistamistehnika on erinev.
Kui tavaglasuuriga saab piparkoogile joonistada, siis suhkrumassiga kaunistades jäävad piparkookidele kenad väljalõigatud kujutised.
Tööriistadest on vaja piparkoogivorme ning tainarulli!