Gorgonzola kaste

Lihtne pastaroog, mis kvaliteetse pasta (nt Finedine toor-tagliatelle) ja kreemja Gorgonzola sinihallitusjuustuga jääb üllatavalt maitsev. Eks lihtsuses peitub võlu :) 

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

25 g võid

1 küüslauguküüs

200 g Gorgonzola't või muud sinihallitusjuustu

2 dl kohvikoort või vahukoort

musta pipart

jahvatatud muskaatpähklit

300 g tagliatelle't

Valmistamine

Sulata või pannil, lisa purustatud küüslauk ja prae 1 minut. Lisa tükkideks murendatud Gorgonzola ja rõõsk koor. Kuumuta pidevalt segades, kuni juust on sulanud. Jahvata peale pipart ja riivi muskaatpähklit.

Serveeri keedetud tagliatelle'ga.

Variatsioonid:

  • Lisa värsket maitserohelist - nt peterselli, murulauku või salveid. 
  • Lisa valmis roale hakitud röstitud kreeka pähkleid. 
  • Lisa pannile ka keedetud brokoli- ehk spargelkapsaõisikuid või kergelt keedetud ja tükeldatud rohelist sparglit. 
  • Kasuta rõõsa koore asemel crème fraîche'i.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR