Salat jääb eriti efektne, kui kurk ja redis nn köögimandoliiniga paberõhukeselt viilutada, ent muidugi maitseb roog hästi ka siis, kui köögiviljad on lihtsalt viiludeks või kuubikuteks lõigatud.
Pese kurk ning lõika õhukesteks viiludeks. Lõika redised õhukesteks viiludeks. Haki roheline sibul/murulauk.
Sega kausis hapukoor, kurgi- ja rediseviilud ning roheline sibul. Maitsesta soolaga ja serveeri.
NB! Võid valmistada salati ka paar tundi varem, aga siis sega esmalt kurgiviilud vähese soolaga ning jäta sõelale tõmbama. Siis ei muutu salat seistes vesiseks.
Redise-kurgisalat
Salat jääb eriti efektne, kui kurk ja redis nn köögimandoliiniga paberõhukeselt viilutada, ent muidugi maitseb roog hästi ka siis, kui köögiviljad on lihtsalt viiludeks või kuubikuteks lõigatud.