Paradiisiõunad siidris

Imelihtne viis paradiisiõunte valmistamiseks - ja tore alternatiiv klassikalisele paradiisiõunakompotile.

Siidris keedetud paradiisiõunu võid süüa nii magustoiduks kui praekõrvaseks. Fotol on eestimaine salatiõun "Kuku".

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

paradiisiõunu

poolkuiva siidrit

1 kaneelikoor

Valmistamine

Pane õunad väikesesse potti. Kalla peale nii palju "Linda Ubin" siidrit, et õunad oleksid kergelt kaetud. Pista potti ka kaneelikoor. 

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda õunu tasasel tulel, kuni need on mõnusalt küpsed. 

Lase siidrileemes jahtuda, siis serveeri. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Sander
postitatud 11.10.2015 20:38

Väga maitsev, sobivad hästi seaprae juurde

ÕunaIiris
postitatud 11.10.2015 20:43

Väga hea lisand seaprae kõrvale. Meie väiksed õunad jäid suhteliselt hapud, aga lisandiks täpselt parajad.