Kanepitemp

Kanepitempi tunti eriti Peipsimaal ja Lõuna-Eestis. Retsepti autor Ülle Jukk kirjutab, et "Maitseb hästi rukkileiva või sepikuga, suupistelaual on see põnevaks vahelduseks"

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g õlikanepiseemneid

25 g võid

1 suurem Peipsi sibul

puljongit või hapukoort

soola

Valmistamine

Rösti kanepiseemneid kuival pannil, kuni need hakkavad praksuma. Uhmerda siis seni, kuni mass muutub kergelt õliseks. 

Haki sibul, prae võis klaasjaks ja kergelt kuldseks. Lisa kanepitambile, maitsesta soolaga ja uhmerda taas ühtlaseks. 

Vedeldamiseks lisa veidi puljongit või hapukoort, kuna mass seistes kõveneb. 

Serveeri leivakattena või kasuta suupistete tegemiseks. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR