25 g värsket pärmi või 1 kuivpärmipakike
3 dl käesooja vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
450 g nisujahu
Soodavesi:1 tl nisujahu
1 tl söögisoodat söögisoodat
1,5 dl vett
Pealepuistamiseks:mooniseemneid või seesamiseemneid
mustköömneid või vürtsköömneid
Lahusta pärm käesoojas vees. (Kui kasutad kuivpärmi, siis sega kausis jahu, sool, suhkur ja kuivpärm ning sega juurde umbes 42 C vesi). Lisa suhkur ja sool. Lisa niipalju jahu, kui segusse mahub, ent tainas ei tohi liiga kõva olla. Sõtku hoolega läbi, kuni saad sileda ja läikiva taina. Kata tainakauss köögirätikuga ning lase tund aega kerkida.
Jaota tainas 2 palliks ja rulli need 5 mm paksusteks suurteks ristkülikuteks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud või jahuga kergelt üle puistatud ahjuplaadile, kata puhta rätikuga ja lase veel 30 minutit kerkida.
Samal ajal valmista nn soodavesi. Kuumuta vesi, sooda ja jahu väikeses potis keemiseni, tõsta tulelt.
Tee kerkinud leibade keskele terava noaga 3-4 pikka sisselõiget. Pintselda soodaveega, puista peale vürtsköömned või muid seemneid.
Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Pärsia nisuleib
Nan-e barbari on üks neljast tüüpilisest Pärsia leivast (barbari, lavašš, sangak, taftun). Barbari on neist kõige populaarsem. Algselt pärit Pärsia põhjaosast. Ideaalis 14-20 cm lai ja 70-75 cm pikk. Aromaatse ja kuldse jume annab nisuleivale romal ehk jahu-sooda-kuumaveemääre.
Pärsias süüakse sellist leiba hommikusöögiks, lisandiks maitsev pehme kitse- või lambapiimajuust (panir) või feta ja magus tee
.