Karamellistatud sibulasupp küüslaugu ja suitsujuustuga

Santa Maria retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sibulaid

4 küüslauguküünt

praadimiseks õli

2 sl suhkrut

2 dl kuiva punast veini

Santa Maria tüümiani maitse järgi

3-4 Santa Maria loorberilehte

Santa Maria kivisoola

2 sl Santa Maria jahimehesegu

5 dl vett

100 g suitsujuustu

Lisaks:

2 tervet küüslauku

Valmistamine

Pane terved küüslaugud ahju ja küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutit.

Koori ja viiluta sibulad ning küüslauk ja prae õlis kergelt läbi. Lisa suhkur ja jätka praadimist, kuni sibul muutub kuldpruuniks. 

Kalla peale vein, lisa maitseained  (sh jahimehesegu) ja keeda alkohol välja. Lisa vesi ja jätka keetmist, kuni sibul on mõnusalt pehme.

Riivi suitsujuust, puista supile.

Serveeri küpsetatud küüslauke supi kõrvale.

Loe veel:

Foto: Lauri Laan

LISA KOMMENTAAR