Santa Maria retsept.
1 kg sibulaid
4 küüslauguküünt
praadimiseks õli
2 sl suhkrut
2 dl kuiva punast veini
Santa Maria tüümiani maitse järgi
3-4 Santa Maria loorberilehte
Santa Maria kivisoola
2 sl Santa Maria jahimehesegu
5 dl vett
100 g suitsujuustu
2 tervet küüslauku
Pane terved küüslaugud ahju ja küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutit.
Koori ja viiluta sibulad ning küüslauk ja prae õlis kergelt läbi. Lisa suhkur ja jätka praadimist, kuni sibul muutub kuldpruuniks.
Kalla peale vein, lisa maitseained (sh jahimehesegu) ja keeda alkohol välja. Lisa vesi ja jätka keetmist, kuni sibul on mõnusalt pehme.
Riivi suitsujuust, puista supile.
Serveeri küpsetatud küüslauke supi kõrvale.
Foto: Lauri Laan
Karamellistatud sibulasupp küüslaugu ja suitsujuustuga
Santa Maria retsept.