Jaapani toorjuustukook

Vaid kolmest komponendist koosnev minimalistlik toorjuustukook, mida võiks serveerida hapukate marjadega.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt muna

160 g maitsestamata toorjuustu

160 g valget šokolaadi

Valmistamine

Kuumuta ahi 170 C. Määri 18 cm läbimõõduga koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.*

Eralda munavalged munakollastest, pane eraldi kaussidesse. Pane munavalged külmkappi ootele. 

Tükelda vajadusel valge šokolaad, sulata vesivannis tasasel tulel. Kui šokolaad on sulanud, siis lisa toasoe toorjuust ja sega ühtlaseks. Tõsta kauss tulelt, sega ükshaaval juurde munakollased. 

Nüüd vahusta munavalged hästi puhtas kausis tugevaks vahuks (vaht on piisavalt tugev, kui see kausist välja ei voola, kui Sa kausi ettevaatlikult pahupidi pöörad ;))

Sega kolmandik munavalgevahust julgelt valge šokolaadi ja toorjuustu hulka - seda võid teha vispliga. Siis sega spaatli abil ülejäänud munavalgevaht koogitaina hulka. 

Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi. Koksa vormi paar korda vastu lauda, et koogi sisse õhumulle ei jääks!

Tõsta vorm ahjupannile, kalla pannile nii palju kuuma vett, et koogivorm oleks umbes poolenisti vees. Siis tõsta ahjupann ja koogivorm ahju ning küpseta järgmisel režiimil:

  • 170C juures 15 minutit
  • 160C juures 15 minutit
  • Keera ahi kinni ja lase koogil järelkuumuses 15 minutit küpseda

Kui kook on küps, siis tõsta koogivorm metallrestile jahtuma - ja kui kook on veidi jahtuda saanud, siis tõsta see vormist välja ja jäta metallrestile täielikult jahtuma. 

Serveeri hapukate marjadega. 

* Retsepti autor, jaapanlanna Ochikeron vooderdas klaasist vormi küpsetuspaberiga. Kui Sul on lahtikäiv koogivorm, siis ümbritse see kindlasti korralikult 1-2 kihi fooliumiga, et tainas servade vahelt välja ei voolaks või vesi vormi sisse ei imbuks. 

Ochikeron tegi koogi 3 munast ja kasutas 15 cm läbimõõduga koogivormi. Nami-Nami köögi kõige väiksem vorm on 18 cm läbimõõduga, nii et suurendasin retsepti koguseid. Kui Sul on suurem vorm, siis võid koguseid veelgi suurendada - arvesta 1 muna (L) kohta 40 g valget šokolaadi ja 40 g toorjuustu. Lihtne! 

LISA KOMMENTAAR

Jana BK
postitatud 12.08.2015 22:16

Seda kooki olen teinud paar korda ja peab ütlema et täitsa hea :) ainult et originaal retsepti koguseid panin topelt,nii sai kook paksem ja mõnusam. Valget šokolaadi saab asendada ka piimašokolaadiga.

Anne O @ FB
postitatud 12.08.2015 23:18

Hmm, proovisin. Nagu magus omlett. Kodune Kolme Koostisosaga Kook ehk biskviit maitseb kuidagi rohkem :)

Kristin R @ FB
postitatud 12.08.2015 23:18

Süüa sobis,olen ka arvamusel, et peaks topelt koguse tegema, aga lemmikute hulka ta ei saanud.

Marianne Rannu
postitatud 13.08.2015 11:42

Meie pere uus lemmik!

Tiina
postitatud 31.08.2015 18:50

Mulle maitses päris hästi - konsistents on selline kreemjam, pigem magustoidu kui koogi moodi, aga maitsev.

Triin
postitatud 24.02.2016 11:51

Natuke liiga munamaitseline ja sufleelaadne: kerkis hullult, aga pärast jahtumist vajus ca 2/5 kõrguse võrra tagasi. Kusjuures niigi panin toorjuustu 1/3 võrra rohkem ja šokolaadi vähem, kuna kartsin, et muidu tuleb lääge ja munane. Pakun, et ainete vahekord võiks olla: 6 muna, 600g toorjuustu, 300 g valget šokolaadi. Siis peaks sellise paraja surusega ja magususega koogi saama. Pigem kasutada küpsetamiseks laiapõhjalist (madala servaga) potti, mitte lahtikäivat koogivormi, kuna segu on üsna vedel ja küpsetada tuleb ju veevannis. Ja kindlasti vooderdada vormi põhi ja seinad küpsetuspaberiga.