Süsivesikutevaene porgandikook

Toorjuustukattega süsivesikutevaene porgandikook sobib neile, kes veresuhkru taset üritavad jälgida. 

Kogus
10 suurt viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Porgandikook:

7.5 dl riivitud porgandit

5 muna

200 g sulatatud võid

3 sl steviapulbrit või meelepärast magustajat

3.75 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl mixed spice vürtsisegu

1.25 dl hakitud kreeka pähkleid

2 tl vanilliekstrakti

1.25 dl kookoshelbeid

Toorjuustukate:

200 g toorjuustu

1-2 sl steviapulbrit

riivitud sidrunikoort soovi korral

Valmistamine

Valmista esmalt kook. Klopi munad, sulavõi, stevia ja vanill ühtlaseks. Liga riivitud porgandid, hakitud pähklid ning kookoshelbed, siis sega juurde jahvatatud mandlid, vürtsid ja küpsetuspulber. 

Kalla võitatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit. (Kontrolli koogi küpsust puutikuga).

Toorjuustukatte jaoks pehmenda toorjuust (hõõru puulusikaga ühtlaseks või pane 20 sekundiks mikrolaineahju). Sega juurde 1-2 sl steviat või muud magustajat, samuti võid lisada riivitud sidrunikoort. Kata jahtunud kook toorjuustukattega. 

Mugandatud Ditch the Carbs blogist. 

PS Üks lugejatest väitis, et igasugune Stevia on liiast, piisab porgandite-kookoshelveste enda magususest.

LISA KOMMENTAAR