7.5 dl riivitud porgandit
5 muna
200 g sulatatud võid
3 sl steviapulbrit või meelepärast magustajat
3.75 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
1.25 dl hakitud kreeka pähkleid
2 tl vanilliekstrakti
1.25 dl kookoshelbeid
Toorjuustukate:200 g toorjuustu
1-2 sl steviapulbrit
riivitud sidrunikoort soovi korral
Valmista esmalt kook. Klopi munad, sulavõi, stevia ja vanill ühtlaseks. Liga riivitud porgandid, hakitud pähklid ning kookoshelbed, siis sega juurde jahvatatud mandlid, vürtsid ja küpsetuspulber.
Kalla võitatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit. (Kontrolli koogi küpsust puutikuga).
Toorjuustukatte jaoks pehmenda toorjuust (hõõru puulusikaga ühtlaseks või pane 20 sekundiks mikrolaineahju). Sega juurde 1-2 sl steviat või muud magustajat, samuti võid lisada riivitud sidrunikoort. Kata jahtunud kook toorjuustukattega.
Mugandatud Ditch the Carbs blogist.
PS Üks lugejatest väitis, et igasugune Stevia on liiast, piisab porgandite-kookoshelveste enda magususest.
Süsivesikutevaene porgandikook
Toorjuustukattega süsivesikutevaene porgandikook sobib neile, kes veresuhkru taset üritavad jälgida.