340 g puhastatud kreeka pähkleid
4 muna
225 g peensuhkrut
Pane pähklid köögikombaini ja peenesta, kuni saad peene liivasarnase puru.
Määri 22 cm lahtikäiv koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.
Eralda munavalged munakollastest.
Hõõru või vahusta munakollased suhkruga heledaks ja kreemjaks. Sega juurde riivitud sidrunikoor ning pähklipuru.
Klopi munavalged eraldi kausis tugevaks vahuks, siis sega jaokaupa õrnalt pähklisegu hulka.
Tõsta tainas ettevalmistatud koogivormi ning küpseta 190-kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja kuiv.
Võta ahjust välja ja lase täielikult vormis jahtuda. Kook maitseb veelgi paremini järgmisel päeval - seniks keera jahtunud kook toidukilesse ja hoia külmkapis. Enne serveerimist lase toatemperatuuril soojeneda.
Kalaabria pähklikook
Lõuna-Itaaliast Kalaabria e. Calabria maakonnast pärit kook kreeka pähklitega. Tegemist on jahuvaba koogiga, nii et kook on natuke nätske ja alaküpsenud moega, aga nii peabki olema. Retsept on Ada Boni 1960ndail ilmunud Itaalia regionaalseid kööke käsitlevast raamatust, minuni jõudis Emiko Daviese kaudu.