Pehmed suvikõrvitsatortiljad

Suvikõrvitsaga pehmed taco-taskud või tortiljad või pannkoogid.

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l jämedalt riivitud suvikõrvitsat (u 600 g)

1 suur muna

50 g riivitud parmesani juustu

4 sl riivsaia

0.25 tl küüslaugupulbrit

0.25 tl vürtsköömneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 kraadini.

Suru riivitud suvikõrvits võimalikult kuivaks ning sega suures kausis ülejäänud ainetega. 

Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga. Tõsta umbes 4 supilusikatäit suvikõrvitsasegu ühe tortilja kohta ahjuplaadile ning silu lusikaselja abil umbes 12-13 cm läbimõõduga kettaks. Tee nii kokku 8 tortiljaketast, 4 ühele ja 4 teisele ahjuplaadile. 

Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni suvikõrvitsatortiljad on servadest pruunistunud ja näevad üsna küpsenud välja. Liiga kaua ei tohi küpsetada, sest siis muutuvad kuivaks ja liiga krõbedaks ning neid on paberi küljest raske kätte saada.

Lase suvikõrvitsatortiljadel jahtuda, siis tõmba ettevaatlikult paberi küljest lahti. 

Mugandatud White on Rice Couple blogist.  Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kairi
postitatud 25.09.2023 22:27

Kas riivasaia saaks millegiga asendada?