Ploomikook

USA ajakiri The Times avaldas Marian Burrose ploomikoogi (Plum Torte) septembris 1982 - ja tegi seda uuesti ja uuesti kuni 1989. aastani. Nii popp kook oli :)

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

170 g suhkrut

110 g võid

150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

2 muna

12 suurt lillat ploomi

Peale:

suhkrut

sidrunimahla

kaneeli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Hõõru suhkur ja või kausis kreemjaks ehk vahule.  Sega juurde jahu, küpsetuspulber, sool ja munad, klopi korralikult läbi.

Tõsta tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Poolita ploomid ning laota koogile, lõikepind ülal. Puista peale suhkrut ja kaneeli ning nirista peale sidrunimahla.

Küpseta umbes tund aega. Võta ahjust välja, lase jahtuda. Kooki võid serveerida toasoojalt või täiesti jahtunult, samuti võib koogi keerata fooliumisse ja sügavkülma panna*.

Kõrvale võid pakkuda vahukoort või vanillijäätist.

* Kui kook oli sügavkülmas, siis lase sel üles sulada ning kuumuta seejärel 150-kraadises ahjus veidi aega. 

Retsept on siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Helin Piirisalu
postitatud 13.09.2015 22:34

Mina just täna seda kooki tegin, ise ei ole jõudnud veel proovida, aga mees kiitis heaks.

Kiisumiisu
postitatud 15.09.2015 11:41

Väga lihtne ja maitsev kook. Maitses ühtmoodi hästi nii natuke jahtunult kui külmalt järgneval päeval.

Martiina
postitatud 03.09.2017 17:35

Väga maitsev kook! Väga!

Spiidi
postitatud 04.09.2017 21:06

Kas suhkrut läheb koogi sisse tõesti rohkem, kui jahu? Kes proovinud on, ega kook liigselt (ameerikalikult) magus ei ole?

Pille
postitatud 04.09.2017 22:19

Spiidi, me oleme juba suhkrukogust vähendanud 200 g pealt 170 g peale. Magus on ikka, aga tegelikult on ploomid ühed üsna hapud asjad, nii et tasakaalustavad kenasti ära :)