170 g suhkrut
110 g võid
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
2 muna
12 suurt lillat ploomi
Peale:Kuumuta ahi 180 kraadini.
Hõõru suhkur ja või kausis kreemjaks ehk vahule. Sega juurde jahu, küpsetuspulber, sool ja munad, klopi korralikult läbi.
Tõsta tainas 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Poolita ploomid ning laota koogile, lõikepind ülal. Puista peale suhkrut ja kaneeli ning nirista peale sidrunimahla.
Küpseta umbes tund aega. Võta ahjust välja, lase jahtuda. Kooki võid serveerida toasoojalt või täiesti jahtunult, samuti võib koogi keerata fooliumisse ja sügavkülma panna*.
Kõrvale võid pakkuda vahukoort või vanillijäätist.
* Kui kook oli sügavkülmas, siis lase sel üles sulada ning kuumuta seejärel 150-kraadises ahjus veidi aega.
Mina just täna seda kooki tegin, ise ei ole jõudnud veel proovida, aga mees kiitis heaks.
Väga lihtne ja maitsev kook. Maitses ühtmoodi hästi nii natuke jahtunult kui külmalt järgneval päeval.
Väga maitsev kook! Väga!
Kas suhkrut läheb koogi sisse tõesti rohkem, kui jahu? Kes proovinud on, ega kook liigselt (ameerikalikult) magus ei ole?
Spiidi, me oleme juba suhkrukogust vähendanud 200 g pealt 170 g peale. Magus on ikka, aga tegelikult on ploomid ühed üsna hapud asjad, nii et tasakaalustavad kenasti ära :)
Ploomikook
USA ajakiri The Times avaldas Marian Burrose ploomikoogi (Plum Torte) septembris 1982 - ja tegi seda uuesti ja uuesti kuni 1989. aastani. Nii popp kook oli :)