Metsaseene-kartulikotletid

Paku metsaeene-kartulikotlette rohelise sibula kastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kupatatud metsaseeni või 50 g rohelist sibulat

soolaseeni

500 g kartuleid

1 sibul

1 dl hapukoort

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Kaste:

200 g hapukoort

1 sl mahedat sinepit

soola

Valmistamine

Keeda kartulid hästi pehmeks, suru kahvliga puruks. Kui värskeid seeni (neid oleks vaja u 700 g), soos puhasta, tükelda ja kuumuta need kuival pannil, kuni vedelik eraldub. Väga soolaseid seeni tuleks esmalt leotada. 

Aja seened koos sibulaga läbi hakkmasina, kuid mitte väga peeneks. Sega hulka purustatud kartulid ja hapukoor. Maitsesta segu soola-pipraga. 

Vormi kotletid ja prae õlis mõlemalt poolt u 5 minutit. 

Peenesta roheline sibul ja hapukoor saumikseriga püreeks. Maitsesta kaste sinepi ja soolaga, paku kotlettide kõrvale. 

Retsept ilmus ajakirja Pere & Kodu retseptilisas Pereköök (aprill 2015)

LISA KOMMENTAAR