Mandlipuding

Biancomangiare retsept on pärit Anna Tasca Lanza kokakoolist, kus mul oli au külalisena viibida 2014. a. suvel.

Foto on tehtud sealsamas ühe suvise õhtusöögi eel :)

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l täispiima

1.6 dl maisitärklist

1.8 dl suhkrut

2 tl mandliekstrakti

Kaunistamiseks:

jahvatatud kaneeli

peenelt hakitud pistaatsiapähkleid

Valmistamine

Vispelda piim, maisitärklis, suhkur ja mandliekstrakt keskmise suurusega potis ühtlaseks. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt vispeldades 20-25 minutit, kuni kreem on paksenenud ja kreemjas, meenutades bešamellkastet. 

Tõsta pott tulelt, jaota dessert väikeste magustoidupokaalide vahel. Puista peale kaneeli ja hakitud pistaatsiapähkleid ning lase enne serveerimist jahtuda. 

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Leone d'Almerita, Terre Siciliane IGT

Leone on valmistatud põhiliselt ainult Sitsiilias kasvavast Catarrato Bianco (95%) viinamarjadest. Lisaks on veinis ka natuke Chardonnayd. Tasca d'Almerita on asutatud 1830. aastal ning viimased 100 aastat on ta tootnud Sitsiilia kõige hinnatumaid veine. Veiniaiad asuvad 400-900 meetri kõrgusel merepinnast, kus pinnaseks on peamiselt liiv ja lubjakivi. Saagikus on 7 tonni hektarilt. Käärimine toimub 15 päeva 14-16 kraadi juures terasmahutites. Vein vananeb 4 kuud pärmsettel terasmahutites. Malolaktilist käärimist ei kasutata.

Värvuselt on vein õlekõrre kollane rohekate varjunditega. Aroomis on tunda greipi, tsitrust, virsikut ja ananassi. Maitse on värske, särtsakas ja puuviljane. Parim serveerimistemperatuur on 8 - 10 kraadi. Toitudest sobib grillitud kalaga, kalakastmes spaghettidega, valgete lihadega ja vürtsikate toitudega (eriti Tai köögiga).

Tootja: Tasca d'Almerita
Maaletooja: Balen