175 g toasooja pehmet võid
125 g tuhksuhkrut
1 muna
225 g nisujahu
2 sl kakaopulbrit (triiki täis!)
2 tl vett
Vahusta pehme või tuhksuhkruga. Lisa muna, siis kakaoga segatud jahu ning vesi. Sega tainas ühtlaseks.
Kuna tainas on üsna paks, siis vormi küpsised kohe toasoojast tainast. Pane tähekujulise otsikuga küpsisepressi sisse. Suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed küpsised, jättes küpsiste vahele veidi ruumi (palju pole vaja, tainas ei valgu küpsedes eriti laiali).
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 10-12 minutit.
Siin kondiitrikursustel jagatav vana retsept: Nisujahu 0,560 Suhkur 0,310 Muna 0,125 Margariin 0,395 Kakao 0,045 Vesi 0,090 (Väljatulek 1 kg) Toode pritsitakse küpsetuspaberiga kaetud plaadile nr. 12 sakilise tüllega ringikujuliselt umbes 2,5 cm läbimõõduga
Täna katsetasin siis teist lapsepõlveaegset klassikat kevadlille kõrval...<p>Tainas oli juba nii hea, et oleks võinud selle toorelt ära süüa!</p>
jah!!!Oh neid vanu häid Narva küpsiseid!!! Parim, mis olla saab!!!
Narva küpsised Nami-nami retsepti järgi. Seekord õpetas muna kana. Kuna mu koogiprits laseb eest ja takka tainast välja ja piparkoogi vormidega peaks vahed uuesti taignaks muljuma, siis õpetas pojatütar, et tuleb panna väikesed kuulikesed lõikelaua peale ja siis teise lauaga lapikuks vajutada. Nii saab tosina korraga. Ja ei mingeid jääke, korraga kõik valmis ja plaadi peal.
Narva küpsised
Klassika!