Väikesed tatrapannkoogid kaneeliga

Serveeri neid väikeseid kaneeliga maitsestatud tatrapannkooke suviste kirsside-murelite ning kreeka jogurti ja vahtrasiirupiga. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kirsilisand:

500 g küpseid kirsse või mureleid

1 sl suhkrut

Pannkoogid:

90 g nisujahu

140 g tatrajahu

4 sl suhkrut

2 tl kaneeli

1 tl küpsetuspulbrit (triikis!)

1 tl söögisoodat

3 muna

3 dl petti või keefirit

veidi võid

Serveerimiseks:

kreeka jogurtit

vahtrasiirupit

Valmistamine

Puhasta kirsid ja lõika pooleks. Pane kaussi, sega juurde suhkur ja lase maitsestuda. 

Sega tatra- ja nisujahu, suhkur, kaneel, küpsetuspulber ja sooda suures kausis omavahel. Tee keskele süvend, löö sinna munad. Hakka vispliga segama, lisades samal ajal ka hapupiima. Sega, kuni saad ühtlase pannkoogitaina. 

Sulata mittenakkuval pannil tükk võid. Tõsta taianst väikese kulbi abil pannile, nii et saad 8-10 cm läbimõõduga pannkoogid. Küpseta paar minutit, kuni pannkoogid on altpoolt küpsenud ja pealt veidi "mullitavad". Siis pööra pannkoogid ringi ja küpseta ka teiselt poolt. 

Serveerimisel tõsta lisaks pannkookidele taldrikule ka lusikatäis kirsse, veidi jogurtit ja nirista peale vahtrasiirupit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Food lehelt

LISA KOMMENTAAR