500 g küpseid kirsse või mureleid
1 sl suhkrut
Pannkoogid:90 g nisujahu
140 g tatrajahu
4 sl suhkrut
2 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit (triikis!)
1 tl söögisoodat
3 muna
3 dl petti või keefirit
veidi võid
Serveerimiseks:Puhasta kirsid ja lõika pooleks. Pane kaussi, sega juurde suhkur ja lase maitsestuda.
Sega tatra- ja nisujahu, suhkur, kaneel, küpsetuspulber ja sooda suures kausis omavahel. Tee keskele süvend, löö sinna munad. Hakka vispliga segama, lisades samal ajal ka hapupiima. Sega, kuni saad ühtlase pannkoogitaina.
Sulata mittenakkuval pannil tükk võid. Tõsta taianst väikese kulbi abil pannile, nii et saad 8-10 cm läbimõõduga pannkoogid. Küpseta paar minutit, kuni pannkoogid on altpoolt küpsenud ja pealt veidi "mullitavad". Siis pööra pannkoogid ringi ja küpseta ka teiselt poolt.
Serveerimisel tõsta lisaks pannkookidele taldrikule ka lusikatäis kirsse, veidi jogurtit ja nirista peale vahtrasiirupit.
Retsept on mugandatud BBC Good Food lehelt.
Väikesed tatrapannkoogid kaneeliga
Serveeri neid väikeseid kaneeliga maitsestatud tatrapannkooke suviste kirsside-murelite ning kreeka jogurti ja vahtrasiirupiga.