Punane riis kukeseentega

Kukeseened annavad toidule väga hea maitse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl punast riisi

5 dl vett

1 hakitud sibul

500 g tükeldatud värskeid kukeseeni

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

4 diagonaalselt viilutatud porgandit

peotäis hakitud basiilikut

Valmistamine

Loputa ja nõruta punane riis. Kuumuta vesi keemiseni, lisa riis. Lase uuesti keema tõusta, siis kata pott kaanega ja keera kuumus kõige madalamale astmele. Hauta riisi 30 minutit. 

Prae samal ajal sibulat ja seeni pannil oliiviõlis, kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta soola-pipraga. 

Lisa seenesegu ja porgandid riisile ning hauta veel 15 minutit. Sega õrnalt juurde basiilik. 

Retsept on mugandatud Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit: ehe ja tervendav" (2014).

LISA KOMMENTAAR