3.6 dl vett
170 g võid
näpuotsaga soola
3.6 dl nisujahu
6 suurt muna
Šokolaadivaap:2-3 sl kakaopulbrit
4 sl hapukoort
6 sl suhkrut
2 sl võid
Hapukoorekreem:900 g hapukoort
2.5 dl 35% rõõska koort
2 tl vanilliekstrakti
400 g purk suhkruga kondenspiima
1.25 dl tuhksuhkrut
Kuumuta ahi 200 C. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Valmista keedutainas. Pane vesi, või ja sool potti ning kuumuta keemiseni. Lisa korraga kogu jahu ning sega puulusikaga hoolega ja kiiresti ühtlaseks. Kuumuta segades paar-kolm minutit, siis tõsta pott tulelt. Lase umbes 5 minutit jahtuda, siis mikserda ükshaaval juurde munad.
Tõsta tainas suure pritskoti sisse (otsak võiks olla sakiline) ning vajuta ahjuplaadile u 6-7 cm pikkused ja 2-2,5 cm laiused tainaribad. Küpseta 15-20 minutit 200-kraadises ahjus, kuni tainaribad on kerkinud ja kuldsed.
Kreemi valmistamiseks võiksid kauss, hapukoor ja vahukoor olla külmkapikülmad! Sega suures kausis hapukoor, kondenspiim, tuhksuhkur ja vanilliekstrakt. Sega läbi, siis lisa kaussi rõõsk koor. Jätka vahustamist, kuni segu on kohev ja kreemjas. Kata
Määri paar lusikatäit kreemi 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Kasta jahtunud keedutainapulgad (ehk täidiseta ekläärid) hapukoorekreemi sisse ning seejärel laota kenasti tihedasti üksteise kõrvale. Jätka kiht-kihi haaval, kuni koogivorm on kenasti täis. Kõik augud täida vajadusel väiksemateks tükkideks lõigatud keedutainapulkadega.
Veidike kreemi peaks alles jääma. Pane see väikese kausiga külmkappi. Kook ise pane vähemalt 4 tunniks, soovitatavalt järgmise päevani, külmkappi.
Enne serveerimist libista noaga piki vormi sisekülge ning kummuta tort ettevaatlikult tordialusele. Eemalda "kaas" ehk vormi põhi, määri koogi peale ja külgedele kõrvale pandud hapukoorekreem.
Sega šokolaadivaaba ained - v.a. või- omavahel väikeses potis ühtlaseks. Kuumuta paar minutit, kuni segu on kenasti läikiv - alles siis klopi juurde või. Tee küpsetuspaberist väike tuutu, täida see šokolaadivaabaga ning nirista koogile sigri-migri kaunistused.
Lõika kook tükkideks ja serveeri.
Retsept mugandatud siit: Olga's Flavor Factory. Siin on analoogne retsept, aga keedutainast on tehtud lihtsalt väikesed profitroolid ehk pallikesed - neid on ilmselt vormi lihtsam laduda ka.
Lady Fingers Cake
Торт “Дамские Пальчики” ehk hapukoorekook eklääridega.