Makaronid sprottidega

"Idee pärineb omaaegsest ETV telesarjast "Jürgensonid", kus rahapuuduses vaevlevad Jürgensonid viimases saates Tarmo Leinatamme retsepti järgi sprotid makaronide ja riivjuustuga kokku miksisid."

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g väiksemat sorti makarone

2 karpi sprotte õlis

100-150 g riivitud juustu

piprasegu

Valmistamine

Keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta, pane potti tagasi.

Sega kuumade keedetud makaronide hulka hakitud sprotid (soovi korral lisa ka õli). Maitsesta mõne meelepärase pipraseguga ja sega juurde riivjuust. Lase toidul kaane all mõni minut tõmbuda.

Jaota taldrikutesse, kõrvale paku toorsalatit.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta kindlasti munavabu makarone!

Retsept ilmus Õhtulehes 25.10.2008. Analoogset rooga nimetatakse 26.2.2015 Postimehe artiklis sõdurite lemmikroaks. 

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 02.06.2015 14:55

On küll kiirelt valmiv aga ei maitsenud eriti. Meespool ütles, et näljaga läheb nahka küll.