400 g väiksemat sorti makarone
2 karpi sprotte õlis
100-150 g riivitud juustu
piprasegu
Keeda makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta, pane potti tagasi.
Sega kuumade keedetud makaronide hulka hakitud sprotid (soovi korral lisa ka õli). Maitsesta mõne meelepärase pipraseguga ja sega juurde riivjuust. Lase toidul kaane all mõni minut tõmbuda.
Jaota taldrikutesse, kõrvale paku toorsalatit.
Retsept ilmus Õhtulehes 25.10.2008. Analoogset rooga nimetatakse 26.2.2015 Postimehe artiklis sõdurite lemmikroaks.
On küll kiirelt valmiv aga ei maitsenud eriti. Meespool ütles, et näljaga läheb nahka küll.
Makaronid sprottidega
"Idee pärineb omaaegsest ETV telesarjast "Jürgensonid", kus rahapuuduses vaevlevad Jürgensonid viimases saates Tarmo Leinatamme retsepti järgi sprotid makaronide ja riivjuustuga kokku miksisid."