500 g kanafileed või kanakintsuliha
1 kurk
0,5 suurt punast tšillit
3 sl maapähkliõli
1-2 tl Sichuani pipart
5 sl seesamiseemneid
4 sl kecap manis ehk magusat sojakastet
4 sl seesamiõli
100 g kuivatatud soba ehk tatranuudleid või somen nuudleid
Pane kanafileed kergelt soolatud vette keema. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasakesi mulisevas veel 10-15 minutit, kuni kanafileed on küpsed. Võta veest välja, keera fooliumisse ja lase veidi jahtuda.
Pese kurk, lõika pikuti pooleks, vajadusel eemalda seemned. Lõika kerge nurga all õhukesteks viiludeks. Eemalda tšillist seemned, lõika tšilli peenikesteks viiludeks.
Kuumuta pannil maapähkliõli, lisa tšilliviilud ja Szechuani pipar, siis kurgiviilud ja sool. Kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, siis tõsta pann tulelt.
Rösti seesamiseemned kuival praepannil aromaatseks.
Koori küüslauk, tambi uhmris koos 4 sl seesamiseemnetega katki. Lisa ülejäänud seesamiseemned, Ketjap Manis, seesamiõli ja umbes 5 sl vett. Sega ühtlaseks. Ribasta kanafileed, sega kastme hulka ja lase veidi maitsestuda.
Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta, loputa külma jooksva vee all ja nõruta uuesti. Sega nuudlid praetud kurgiseguga, jaota kaussidesse. Tõsta peale marineeritud kanatükid. Nirista peale veidi seesamiõli ja serveeri.
Retsept on mugandatud Nicole Stichi raamatust "Delicious Days" (GU), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Aasia seesami-kanasalat
Seda seesamikanaga salatit serveeri somen- või soba-nuudlitega.