Nelgimaitseline pohlasalat

Pohlad sobivad hästi tumedast lihast roogade juurde.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g pohli

20 tera nelki

Suhkruvesi:

2 dl vett

4 dl suhkrut

Valmistamine

Puhasta ja loputa marjad (võid kasutada nii sügavkülmutatud kui ka veidi kuivanud marju). Pane pohlad koos nelkidega hoolikalt pestud klaaspurki.

Pane vesi koos suhkruga keema. Sega, kuni suhkur on sulanud. Vala kuum suhkruvesi pohladele ja sulge purk tihedalt.

Jäta ööseks külmikusse tõmbama, pärast seda võid lauale panna.

Nipid ja soovitused:

  • Nelgiga maitsestatud pohlad säilivad 2-3 nädalat, aga konservante lisades võid neid säilitada ka kogu talve.

Retsept ilmus ajakirjas Kodu & Aed (november 2000)

LISA KOMMENTAAR