Suvikõrvitsanuudlid seesamiseemnetega

Seesaminuudlid ehk seesamiseemnetega nuudlid on populaarne lisand erinevate Aasia toitude kõrvale. Siin on suvikõrvitsaga "petuversioon", mis sobib ka mitmete eridieetide puhul (gluteenivaba, LCHF). 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Kaste:

4 sl (Tamari) sojakastet

2 sl riisiäädikat

2 tl küüslaugu-tšillikastet (nt Sriracha)

1 sl kreemjat maapähklivõid

2 hakitud küüslauguküünt

2 sl seesamiõli

Suvikõrvitsanuudlid:

4 saledamat ja kõvemat rullkõrvitsat

1 sl oliiviõli

2 sl seesamiseemneid soovi korral

Valmistamine

Sega kastmeained omavahel väikeses kausis, tõsta ootele. 

Lõika suvikõrvitsad spetsiaalse (spiraal)lõikuri abil pikkadeks peenikesteks ribadeks.

Kuumuta õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa suvikõrvitsaribad ja prae 3-4 minutit, kuni need on veidi pehmenenud, aga ikka veel kergelt krõmpsud. Suvikõrvitsaribadest eraldub kuumutamise ajal päris palju niiskust - see vedelik kurna minema. 

Siis sega "nuudlid" kastmega. Puista peale seesamiseemned ja serveeri soojalt või jahtunult. 

Mugandatud Cookies and Cups blogist

LISA KOMMENTAAR