Kana Piccata

ehk kana kappari, või ja sidruniga. Traditsiooniliselt tuleks kanafileed enne praadimist jahusse kasta, aga selle etapi võib vahele jätta - siis sobib roog ka Paleo või gluteenivaba dieedi korral. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat kanafileed

soola ja musta pipart

1 sl oliiviõli

2 sl võid

2 hakitud küüslauguküünt

1.25 dl kuiva valget veini

2.5 dl kanapuljongit

1 suure sidruni mahl

2 tl mett

4 sl kappareid

2 sl võid

2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika kanafileed horisontaalselt peaaegu pooleks, ava "raamatuna" ja siis vasarda kergelt õhemaks. Maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta või ja õli suurel praepannil keskmisel kuumusel. Prae kanalõigud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks (2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt). Tõsta kõrvale. 

Pane pannile küüslauk, prae umbes minut aega. Lisa vein, sega korralikult läbi. Lisa puljong, sidrunimahl, mesi ja kapparid. Lase umbes 2-3 minutit podiseda, kuni kaste on poole võrra kokku keenud e. redutseerunud. 

Sega juurde või, maitsesta soola-pipraga, lisa petersell. Pane kanafileed uuesti pannile, kuumuta läbi.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Closet Cooking blogist

LISA KOMMENTAAR