100 g kookoshelbeid
1 küps banaan
Pane kooritud ja tükeldatud banaan ning kookoshelbed köögikombaini või kõrgesse nõusse ning püreesta köögikombaini või saumikseriga ühtlaseks pastaks.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Võta teelusikaga banaani-kookosesegu ning vormi käte vahel väikeseks lapikuks küpsiseks. Tõsta ahjuplaadile.
Soovi korral kaunista enne küpsetamist veel kookoslaastudega (fotol).
Küpseta 175kraadises ahjus u 20-25 minutit. Lase restil jahtuda.
Mugandatud siit blogist. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
On jah täitsa mõnusad. Ja kui natuke pehme ja toores sundub, pole ju viga - banaani ja kookoshelbeid võib toorelt ka süüa :)
Eks ole, Tiina :) Ilmselt võiks neid ka natuke madalamal temperatuuril ja natuke kauem küpsetada, samuti võiks siia nt ingveripulbrit vms lisada, aga olid sedasi ka igati mõnusad krõbistamiseks.
piimavaba, super.
Et lapsed armastavad väga Namist pärit banaani-kaerahelbeküpsiseid, siis uut retsepti nähes asusime asja kallale. Aga no ei. Ma ei olegi kunagi varem söönud miskit, mis nii väga saepuru meenutaks. Ilmselt oleks võinud banaanid veidi küpsemad olla, aga ausalt öelda kadus igasugune kihk neid veel kunagi teha.
Ei tea,kas kookoshelveste asemel võiks ka mandlijahu kasutada? Ma igatahes proovin mõlemat varianti. ;)
täiendasin veidi. panin veidi ingveri pulbrit ja küpsetuspulbrit ning viinamarja seemne jahu ka (2 viimast oleks võinud ilmselt ka ära jätta). Kõik sõid ja kiitsid.
Lihtne ja mõnus näks. Banaani purustasin kahvliga, kookoshelbed segasin juurde - veidi purunesid, aga jäid mõnusasti krõmpsuma peale küpsetamist. Ei surunud lapikuks, pigem väike kuhjake.
Maitsesid ka mehele, kes muidu väga küpsiseid ei söö.
Banaani-kookoseküpsised
Vaid kahest komponendist koosnevad väikesed küpsised. Natuke pehmed, täitsa mõnusad.