Assooride veiselihahautis

Molha de Pico e molha à la mode de Pico ehk aeglaselt hautatud veiseliha Assooride moodi lausa sulab suus. Assooridel serveeritakse seda riisi ja friikartulitega :)

Juhised on toodud kiirkeetjaga valmistamise jaoks.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud veiseliha (nt abatükk)

6 hakitud küüslauguküünt

1 sl paprikapulbrit

soola ja musta pipart

4 kartulit

2 sl oliiviõli

2 hakitud sibulat

4 küüslauguküünt

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

2.5 dl valget veini

1 loorberileht

1 tl vürtsköömneid

1 kaneelikoor

Valmistamine

Lõika liha ampsusuurusteks tükkideks (või kasuta nn guljašiliha). Sega kausis lihakuubikud, 6 hakitud küüslauguküünt, paprikapulber, 1 sl oliiviõli, sool-pipar. Lase paar tundi jahedas maitsestuda. 

Prae hakitud sibulad ja 4 küüslauguküünt potis mõõdukal tulel ülejäänud oliiviõlis pehmeks. Lisa tomatipasta ja kuumuta 1-2 minutit, siis sega juurde vein. Lase 10 minutit podiseda. 

Pane liha ja kartulid kiirkeetjasse. Kalla peale kaste, lisa loorberileht, vürtsköömned ja kaneelikoor. Sega läbi, siis sulge kiirkeetja ning hauta täisvõimsusel 30 minutit.

Lase 5 minutit puhata. Serveeri kuumalt. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR