Frititud kalmaarid küüslaugumajoneesiga

Tõsta kalmaar(irõngad) hommikul sügavkülmast külmkappi sulama - siis on õhtul lihtne süüa teha! 

Kogus
kahele kuni neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g külmutatud kalmaare

2 sl maisitärklist

4 sl peene jahvatusega mannat

1 tl paprikapulbrit

1 tl soola

Frittimiseks:

2.5 dl maapähkliõli

Küüslaugumajonees:

100 g kvaliteetset majoneesi

1 väike küüslauguküüs

Valmistamine

Lõika kalmaarid vajadusel 1 cm rõngasteks. 

Pane maisitärklis, manna ja maitseained kilekotti. Lisa kalmaarirõngad, sega korralikult jahuseguga läbi.

Kuumuta õli väikeses potis - õli on piisavalt kuum siis, kui sinna visatud saiatükike kenasti särisema hakkab -  siis prae kalmaarirõngad jaokaupa kuldseks ja krõbedaks. Selleks kulub paar minutit, mitte rohkem!

Riivi või purusta küüslauk, sega majoneesiga. Serveeri frititud kalmaaridega. 

Nigella Lawsoni retsept

LISA KOMMENTAAR