Suitsutursk ubadega

Kasuta konservitud Cannellini ube. 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g suitsutursafileed või muud suitsukala

2 loorberilehte

1 tl musta pipra teri

1 sellerivars

4 dl vett

0.8 dl valget veini

2 x 400 g purki konservitud valgeid ube (cannellini)

1 dl kalakeeduleent

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl hakitud värsket peterselli

1 sl hakitud värsket murulauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane suitsukalafileed koos 1 sl hakitud peterselli, loorberi, pipraterade ja selleriviiludega pannile. Vala peale vesi ja vein ning kuumuta keemiseni. Kata pann fooliumiga ja lase kalal 3-5 minutit küpseda, olenevalt kalafilee paksusest. Võta pann tulelt. Tõsta kalad taldrikule, kata pealt fooliumiga ja hoia soojas.

Jäta pannile umbes 1 dl kalakeeduleent, muu vala minema (sh vürtsid). Loputa ja nõruta oad, pane pannile ja kuumuta kalakeeduleemes umbes 3 minutit. Keera kuumus maha. Murra kalafileed kahvliga tükkideks, tõsta ubadele. Lisa oliiviõli ning murulauk ja ülejäänud petersell.  Sega kergelt läbi. Maitsesta soola-pipraga. 

Serveeri kausikesteks või taldrikutel, peale puista hakitud peterselli. 

Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express"

LISA KOMMENTAAR