Pane suitsukalafileed koos 1 sl hakitud peterselli, loorberi, pipraterade ja selleriviiludega pannile. Vala peale vesi ja vein ning kuumuta keemiseni. Kata pann fooliumiga ja lase kalal 3-5 minutit küpseda, olenevalt kalafilee paksusest. Võta pann tulelt. Tõsta kalad taldrikule, kata pealt fooliumiga ja hoia soojas.
Jäta pannile umbes 1 dl kalakeeduleent, muu vala minema (sh vürtsid). Loputa ja nõruta oad, pane pannile ja kuumuta kalakeeduleemes umbes 3 minutit. Keera kuumus maha. Murra kalafileed kahvliga tükkideks, tõsta ubadele. Lisa oliiviõli ning murulauk ja ülejäänud petersell. Sega kergelt läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri kausikesteks või taldrikutel, peale puista hakitud peterselli.
Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express"
Suitsutursk ubadega
Kasuta konservitud Cannellini ube.