Hapukapsasupp põldubadega

Vanarahva küünlapäevaroog, populaarne Lõuna-Eestis (hapnõkapstasupp upõga). 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g kuivatatud põldube

100 g Lõuna-Eesti tangu soovi korral

2 l vett

500 g sealiha (nt raguu, ribitükk)

500 g hapukapsast

1 suurem sibul

1 porgand

soola

Valmistamine

Pane eelmisel õhtul põldoad külma vette ligunema. 

Järgmisel päeval pese ja loputa oad, pane potti. Lisa 2 l värsket vett ning keeda oad poolpehmeks. Siis lisa sealiha ja kuumuta uuesti keemiseni. Koori pinnale tekkiv vaht. 

Sega juurde hapukapsas, hakitud sibul, porgand ja maitse järgi soola. Keeda tasasel tulel, kuni oad ja sealiha on pehmed. 

Võta liha supi seest välja ja tükelda, pane potti tagasi.

Nipid ja soovitused:

  • Sibula ja porgandi võid esmalt 1 sl õlis läbi praadida.

Loe veel:

Nõukaaegsest ajakirjandusest pärit retsept.  Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR