150 g võid
3 muna
150 g nisujahu (u 2,5 dl)
150 g suhkrut
1-2 tl peenestatud kardemoni
1 tl vanillisuhkrut
0.25 tl soola
100 g martsipani
Serveerimiseks:kergelt röstitud mandlilaaste
2 dl vahukoort
Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, vormi seinad määri võiga (soovi korral puista servad riivsaiaga üle).
Sulata või, lase jahtuda. Riivi martsipan jämeda riiviga.
Sega kausis suhkur ja munad, aga ära vispelda - rootslaste kladdkaka on tihke, mitte õhuline.Sega juurde jahu, kardemon, vanillisuhkur ja sool. Sega juurde jahtunud sulavõi, viimasena lisa jämedalt riivitud martsipan.
Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi, koksa vormi korra vastu tööpinda, et õhumulle taina sisse ei jääks. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 20-25 minutit.
Lase koogil vormis jahtuda ja siis tõsta võimaluse korral veel paariks tunniks jahedasse. Võta vormist välja ja lõika tükkideks.
Idee on mitmest rootsikeelsest blogist (Jenny's matblog, dessertordisaster), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kardemoni-martsipanikook
Rootsis on nende vastlakuklitest inspireeritud erinevad küpsetised hetkel väga popid :)
Siin on kardemon ja martsipan pandud kladdkaka-stiilis koogi sisse, vahukoort anna kõrvale.