Kalapulgavorm

Britid armastavad süüa kalapulki oa-tomatikonseviga (baked beans) - siin on need kaks kohtunud kartulipudruteki all. Kui Sul põhimõtteliselt kalapulkade söömise vastu midagi ei ole, siis on see üks igati tore ja lihtne argiroog. Kui Sul on eelmisest päevast jäänud üle kartuliputru, siis valmib see roog eriti kergesti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

250 g kalapulki

400 g purk valgeid ube tomatikastmes (baked beans)

500-600 g kartuliputru

riivitud juustu

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 C. 

Koori, tükelda ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees täiesti pehmeks. Kurna ja tambi katki, lisa võid ja sooja piima või kartulikeeduvett. 

Kartulite keemise ajal aseta kalapulgad kergelt võitatud ahjuvormi, pista 10 minutiks kuuma ahju. Võta välja, kalla peale oad tomatikastmes. Siis tõsta ühtlase kihina peale kartulipuder. 

Puista peale juust, küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kalapulgavorm on pealt kenasti kuldne. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Triin28
postitatud 04.06.2015 10:21

Lihtne tööpäeva õhtul valmistada. Kasutasin eelmisest päevast üle jäänud putru. Meile mehega igal juhul maitses.

Ilse
postitatud 09.01.2018 11:36

No väga hea retsept eelmisest päevast jäänud kartulipudru kasutamiseks. Kiire ja toitev kõhutäis.

Riste Lilleorg
postitatud 01.04.2022 08:55

Täitsa tore toit, puder oli kohe kapist võtta :)

Siret Punkar (FB)
postitatud 01.04.2022 10:23

Kindlasti proovin tundub väga maitsev :)