Kõrvitsamarmelaad pohladega

Kogus
3 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsakuubikuid

1 l pohli

1 kaneelikoor

1 kg moosisuhkrut

Valmistamine

Tõsta potti kõrvitsakuubikud, pohlad ja kaneelikoor. Kuumuta pidevalt segades tasasel kuumusel, kuni kõrvitsast eraldub vedelik. Keeda, kuni segu on pehmenenud.

Eemalda kaneelikoor ja püreesta.

Lisa moosisuhkur, kuumuta keemiseni ja kalla purkidesse.

Retsept ilmus ajalehes Maaleht (28.08.2003, Sirje Rekkor), samuti ajakirjas Kodukiri (Oktoober 2000, Punane kõrvitsamarmelaad, Angeelika Kang). Juuresoleva foto saatis kasutaja Zoozi.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 06.10.2008 09:21

Maitse oli huvitav-algul oli tunda pohla maitset ja pärast järelmaitsena kõrvitsat.

Hexy
postitatud 14.10.2010 00:09

mõnus moos, seda võiksin ma pohlamoosi asemel verivorstiga süüa küll

Tiina
postitatud 22.09.2012 20:11

Pohli panin rohkem kui kõrvitsat ja kasutasin tavalist suhkrut 500 g, kaneelikoore unustasin ära. Mõnus püree tuli.