Pihlakasinep

Pihlakad peaksid olema öökülmades või sügavkülmas käinud - siis pole pihlamarjad nii mõrkjad. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

200 g pihlakaid

200 g suhkrut

0.5 dl vett

2 dl sinepipulbrit

1.5 tl soola

1 dl rapsiõli

2 sl mett

2 sl konjakit või brändit

2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Keeda läbikülmunud pihlakaid suhkruses vees, kuni marjad pisut tumenevad ja muutuvad klaasjamaks. Surista sauseguriga püreeks ja suru läbi sõela. 

Vispelda kogu järgnev nimekrijas leiduv veevannis ühtlaseks. Meki maitset, timmi juurde soola, mett ja konjakit ning jaota purkidesse. (Soovi korral sega juurde röstitud sinepiseemneid).

Villi purkidesse ja lase vähemalt mõned päevad maitsestuda - jahtudes segu ka pakseneb. 

Loe veel:

Maru Metspalu retsept. Pidi tegi kasutaja XXL.

LISA KOMMENTAAR

XXL
postitatud 04.10.2021 15:30

Sellest saab kohe väga palju sinepit, üle poole liitri raudselt. Saab sugulastele/tuttavatele ka.