4.5 dl nisujahu
2 tl jahvatatud kaneeli
1.5 dl tuhksuhkrut
150 g võid
1 muna
Kookostäidis:400 ml kookospiima
0.5 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
2 sl heledat rummi
3 sl vahukoort
Karamelliploomid:10 suurt tumedat ploomi
3 sl toor-roosuhkrut
2 sl võid
0.5 tl purustatud musta pipart
Tainas: Sega kuivained kausis omavahel, näpi juurde või ja siis sega juurde muna. Sega tainas ühtlaseks, suru kokku ja keera täidise valmistamise ajaks toidukilesse. Pane külmkappi ootele.
Karamellploomid: Pese ploomid, lõika pooleks ja eemalda kivid. Siis lõika ploomipoolikud kolmeks või neljaks. Kuumuta potis suhkur ja või, lisa ploomid ja kuumuta neid, kuni ploomid pehmenevad. Tõsta pott tulelt, lase ploomidel jahtuda.
Kookostäidis: Sega kõik komponendid kausis ühtlaseks.
Piruka valmistamine: Rulli tainas õhukeseks u 30 cm läbimõõduga kettaks ja tõsta 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Kata köögipaberiga ning küpsetusubadega, eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Võta ahjust välja, eemalda nn küpsetusoad ja küpsetuspaber. Laota ploomid pirukale, peale vala kookostäidis. Küpseta 125-kraadises ahjus tund aega. Siis keera kuumus 175 C peale ja küpseta veel 10 minutit.
Võta pirukas ahjust välja ja lase enne serveerimist täielikult jahtuda.
Hyvinkää hobikoka Tiina Lyytikäineni retsept ilmus ajakirjas Kotiliesi (5/2014)
Kariibi ploomipirukas
Kookose- ja kaneelimaitseline ploomipirukas.