400 g keedetud kartuleid
200 g värskeid puhastatud põldube
2 sl hakitud värsket münti
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
150 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
praadimiseks õli
soola ja musta pipart
Keeda värskeid põldube soolaga maitsestatud vees 10-12 minutit, kuni oad on pehmed. Siis nõruta, jahuta kiiresti külma vee all ja nõruta uuesti.
Kui vähegi viitsimist, siis lüdi oad ehk eemalda neilt välimine kest - saad kenamat värvi ja kergemini seeditava roa!
Kui kasutad värskelt keedetud kartuleid, siis tambi need katki. Kui kasutad varem keedetud kartuleid, siis on neid lihtsam jämedalt riiviga.
Tambi oad pudrunuiaga kergelt katki, lisa kartulimassile. Lisa 1 sl hakitud piparmünti, koriandriseemned ja 1-2 sl jogurtit või hapukoort. Maitsesta soola-pipraga.
Vormi massist väikesed kotletikesed ning prae need pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Sega ülejäänud jogurt või hapukoor ülejäänud hakitud mündiga. Maitsesta soola-pipraga. Serveeri praetud oa-kartulikotletikesi külma kastmega.
Retsept on mugandatud Waitrose'i retseptivihikust "Early summer harvest" 2014". Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kartulikotletid ubadega
Väikesed taimsed kotletid sobivad kergeks eineks.