1 sl oliiviõli
1 suur hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
150 g loputatud kinoad
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
suur peotäis hakitud värsket basiilikut
2 tükeldatud väiksemat pommut e. baklažaani
50 g riivitud parmesani juustu
Kuumuta pool õlist suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja prae u 10 minutit, kuni sibul on pehme. Umbes 2 minutit enne praadimise lõppu lisa küüslauk.
Lisa tomatid, pestud kinoa, tomatipüree ja tulikuum vesi. Hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni kinoa on pehme. Sega juurde suurem osa basiilikust, maitsesta soola-pipraga.
Samal ajal lõika pommu ampsusuurusteks tükkideks ja prae teisel pannil ülejäänud õlis pehmeks - selleks kulub umbes 15 minutit. Kui pann liiga kuiv tundub, siis lisa sorts vett.
Kuumuta grillahi parajalt tuliseks. Tõsta kinoa-tomatisegu 2liitrisesse ahjuvormi, tõsta peale pommutükid. Puista peale parmesan. Küpseta 3-5 minutit, kuni juustukate on kuldne. Puista peale ülejäänud basiilik ja serveeri kohe.
Retsept on mugandatud Good Housekeeping lehelt.
Pommu-tomatihautis kinoaga
Kinoa on tervislik taimne valguallikas.