Pommu-tomatihautis kinoaga

Kinoa on tervislik taimne valguallikas. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 suur hakitud sibul

2 hakitud küüslauguküünt

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid

150 g loputatud kinoad

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

suur peotäis hakitud värsket basiilikut

2 tükeldatud väiksemat pommut e. baklažaani

50 g riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Kuumuta pool õlist suures potis keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja prae u 10 minutit, kuni sibul on pehme. Umbes 2 minutit enne praadimise lõppu lisa küüslauk.

Lisa tomatid, pestud kinoa, tomatipüree ja tulikuum vesi. Hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni kinoa on pehme. Sega juurde suurem osa basiilikust, maitsesta soola-pipraga. 

Samal ajal lõika pommu ampsusuurusteks tükkideks ja prae teisel pannil ülejäänud õlis pehmeks - selleks kulub umbes 15 minutit. Kui pann liiga kuiv tundub, siis lisa sorts vett. 

Kuumuta grillahi parajalt tuliseks. Tõsta kinoa-tomatisegu 2liitrisesse ahjuvormi, tõsta peale pommutükid. Puista peale parmesan. Küpseta 3-5 minutit, kuni juustukate on kuldne. Puista peale ülejäänud basiilik ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Good Housekeeping lehelt. 

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 11.06.2020 20:44

Mul oli üks suur baklažaan ja panin ainult ühe tomatimurska.