Ahjukana köögiviljadega

Ahjukana köögiviljadega Jamie Oliveri stiilis.

Kogus
neljale-viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g väiksemaid kartuleid

600 g väiksemaid porgandeid

1 terve küüslauk

5 värsket rosmariinioksa

oliiviõli

1,5 kg kaaluv terve broilerkana

1 sidrun

5 värsket tüümianioksa

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese porgandid, soovi korral koori, lõika pikuti pooleks. Pese kartulid, kaabi puhtaks ja lõika pooleks. Pane köögiviljad suurele ahjupannile, lisa koorimata küüslauguküüned ning rosmariiniokad. Maitsesta soola-pipraga, nirista peale veidi oliiviõli ja sega kõik korralikult läbi.

Maitsesta kana soola--pipraga, niisuta vähese oliiviõliga. Tõsta kana köögiviljadele, pista kana kõhuõõnsusesse sidrun ja tüümianioksad.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Siis võta ahjupann korraks välja, pööra köögiviljad ümber ning niisuta kana pannile kogunenud leemega. Pane siis uuesti ahju ja küpseta veel umbes 30 minutit, kuni kana on kenasti küps.

Lase kanal fooliumi all 10-15 minutit puhata, siis lõika tükkideks ja serveeri koos kartulite ja porganditega. Kõrvale sobib lihtne rohelne salat.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 24.12.2009 23:47

Ei olnud viga.