500 g väiksemaid kartuleid
600 g väiksemaid porgandeid
1 terve küüslauk
5 värsket rosmariinioksa
1,5 kg kaaluv terve broilerkana
1 sidrun
5 värsket tüümianioksa
soola ja musta pipart
Pese porgandid, soovi korral koori, lõika pikuti pooleks. Pese kartulid, kaabi puhtaks ja lõika pooleks. Pane köögiviljad suurele ahjupannile, lisa koorimata küüslauguküüned ning rosmariiniokad. Maitsesta soola-pipraga, nirista peale veidi oliiviõli ja sega kõik korralikult läbi.
Maitsesta kana soola--pipraga, niisuta vähese oliiviõliga. Tõsta kana köögiviljadele, pista kana kõhuõõnsusesse sidrun ja tüümianioksad.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Siis võta ahjupann korraks välja, pööra köögiviljad ümber ning niisuta kana pannile kogunenud leemega. Pane siis uuesti ahju ja küpseta veel umbes 30 minutit, kuni kana on kenasti küps.
Lase kanal fooliumi all 10-15 minutit puhata, siis lõika tükkideks ja serveeri koos kartulite ja porganditega. Kõrvale sobib lihtne rohelne salat.
Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Ahjukana köögiviljadega
Ahjukana köögiviljadega Jamie Oliveri stiilis.