Peedi-kikerhernepallid

Peedi-kikerhernepallid sobivad hästi pita-leibade sisse klassikaliste falafelide asemel, ent need maitsevad hästi ka lavaši sisse keeratult. Lisaks võta salatilehti ja sibularattaid. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl õli

2 x 400 g purki konservitud kikerherneid

500 g peeti

1 dl riivsaia

1 sidruni mahl

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl tšillihelbeid soovi korral

1 tl musta pipart

1.5 tl soola

2 sl oliiviõli

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta pannil 2 sl õlis klaasjaks. Loputa kikerherned jooksva vee all, nõruta. Koori ja riivi peet. 

Tõsta kõik ained köögikombaini ning töötle ühtlaseks, ent veidike tükiliseks. Pane pooleks tunniks külmkappi tahenema. Seejärel vormi tahenenud massist pallikesed ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. 

Tõsta plaat ahjust välja, pööra peedi-kikerhernepallikesed ringi ja vajuta pannilabidaga veidi lamedamaks. Küpseta veel 15 minutit. 

Lase jahtuda ja paki nt piknikule minekuks karpidesse. 

Retsept on Mari-Liis Iloveri raamatust "Piknikule! Toidukorviga loodusesse" (Ajakirjade Kirjastus, 2014)

LISA KOMMENTAAR