Panelle

Panelle on Sitsiilias populaarsed frititud kikerherneleivakesed, mida mul 2014. a. suvel päris mitu korda süüa õnnestus :)

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

250 g kikerhernejahu

750 ml vett

1 tl soola

3 sl hakitud värsket rosmariini

köögivilja- või oliiviõli frittimiseks

serveerimiseks sidrunimahla

serveerimiseks musta pipart

Valmistamine

Pintselda kaks suurt ahjuplaati õliga, tõsta kõrvale. 

Klopi keskmise suurusega potis kikerhernejahu, vesi, sool ja rosmariin ühtlaseks. Tõsta keskmisele kuumusele ning keeda 10-15 minutit, puulusikaga pidevalt segades, kuni potis on parajalt paks kikerhernepuder. Tõsta pott tulelt, klopi vispliga segu hästi läbi ning siis kalla kahele õlitatud ahjuplaadile. Silu pealt ühtlaseks ning lase täiesti jahtuda. Segu peaks olema 4-6 mm paks. 

Lõika terava noa abil 5-7 cm ruutudeks või kolmnurkadeks. 

Kuumuta paksupõhjalisel pannil 2 cm õli 190 C. Siis prae panelle'd jaokaupa mõlemalt poolt kuldseks ja veidi puhvi. Tõsta köögipaberile hetkeks tahenema, siis serveeri sidrunimahlaga piserdatult ning musta pipraga. 

Clarissa Hyman'i retsept. 

LISA KOMMENTAAR