Lõika juurselleril ülemine ja alumine osa ära, siis koori terava noaga korralikult, sh kõik vaod ja sooned puhtaks. Lõika juurseller 1 cm viiludeks, seejärel 1 cm kuubikuteks.
Pane paksupõhjaline kõrgete servadega pann mõõdukalt tugevale tulele, lisa sorts oliiviõli. Lisa tüümianioksad, seejärel juursellerikuubikud. Maitsesta julgelt meresoolaga. Alanda kuumust, kata pann kaanega. Siis kuumuta keskmisel kuumusel 20-25 minutit, kuni juurseller on pehme. Sega aeg-ajalt, et juursellerikuubikud põhja ei kõrbeks.
Võid rooga serveerida nüüd või veel 4-5 minutit ilma kaaneta praadida, et juursellerikuubikud pruunistuks ja krõbedamaks muutuksid.
Nipid ja soovitused:
Ülejäägid võid järgmisel päeval puljongiga püreesupiks vuristada.
Lihtne teha ja väga mõnus vaheldus kartulile. Mul sidruntüümian kahjuks läks välja aias ja siin retseptis kasutasin tavalist tüümiani ja lisasin sutsukese riivitud sidrunikoort. Sai väga hea! Tilga vett võib ka lisada hautamise ajaks.
Pannil praetud juurseller
Juurseller on üks väga alahinnatud köögivili. Siin Jamie Oliveri juhised selle maitsvaks serveerimiseks.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.