Pannil praetud juurseller

Juurseller on üks väga alahinnatud köögivili. Siin Jamie Oliveri juhised selle maitsvaks serveerimiseks. 

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg juursellerit

oliiviõli

paar oksa värsket sidruntüümiani

meresoola

Valmistamine

Lõika juurselleril ülemine ja alumine osa ära, siis koori terava noaga korralikult, sh kõik vaod ja sooned puhtaks. Lõika juurseller 1 cm viiludeks, seejärel 1 cm kuubikuteks. 

Pane paksupõhjaline kõrgete servadega pann mõõdukalt tugevale tulele, lisa sorts oliiviõli. Lisa tüümianioksad, seejärel juursellerikuubikud. Maitsesta julgelt meresoolaga. Alanda kuumust, kata pann kaanega. Siis kuumuta keskmisel kuumusel 20-25 minutit, kuni juurseller on pehme. Sega aeg-ajalt, et juursellerikuubikud põhja ei kõrbeks. 

Võid rooga serveerida nüüd või veel 4-5 minutit ilma kaaneta praadida, et juursellerikuubikud pruunistuks ja krõbedamaks muutuksid.

Nipid ja soovitused:

  • Ülejäägid võid järgmisel päeval puljongiga püreesupiks vuristada. 

Jamie Oliveri retsept, pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 26.12.2016 14:22

Lihtne teha ja väga mõnus vaheldus kartulile. Mul sidruntüümian kahjuks läks välja aias ja siin retseptis kasutasin tavalist tüümiani ja lisasin sutsukese riivitud sidrunikoort. Sai väga hea! Tilga vett võib ka lisada hautamise ajaks.