Müslibatoonid ploomidega

Kiudainerikas vahepala.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
10 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g kuivatatud ploome

100 g pehmeid kuivatatud datleid (kivideta)

1,5 dl külma vett

200 g täisterakaerahelbeid

50 g päevalilleseemneid e. sihvkasid ja/ või kõrvitsaseemneid

100 g mandlilaaste

150 g kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

Pane ploomid, datlid ja vesi kannmikserisse või köögikombaini ja püreesta ühtlaseks pastaks.

Sega kausis kaerahelbed, seemned, mandlilaastud ja kuivatatud jõhvikad omavahel. Vala juurde ploomi-datli pasta ja sega kõik ühtlaseks.

Tõsta segu u 20x20cm kõrgemasse küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ja silu ühtlaseks. Küpseta 180*C ahjus umbes 30 minutit (müslibatoon peaks pealt kergelt pruunikamaks muutuma).

Tõsta ahjust välja ja lase vormis täielikult jahtuda. Seejärel lõika soovitud suurusega tükkideks.

Retsepti koostas ja pildi tegi Martiina

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 10.12.2016 11:28

Mõnus puuviljane müslibatoon! Vee/puuviljapüreest piisab täiesti, et batooni pehmendada ja koos hoida - mulle meeldis, et ei pea mett vms enam lisama!

JuliaK
postitatud 23.03.2017 07:49

Tõesti väga hea vahepala! Ja väga toitev! :)

Veronika Staskevits
postitatud 25.03.2017 12:29

Kindlasti maitsev!