4 krõmpsu õuna (nt Cox, Pink Lady, Braeburn)
75 g võid
4 hakitud šalottsibulat
4 nahaga kanafileed (kokku ca 700 g)
4 sl kalvadosi või tavalist õunabrändit
2 dl kanapuljongit
2 dl crème fraîche'i
soola ja musta pipart
värsket hakitud peterselli
Lõika õunad neljaks, eemalda südamik. Lõika õunad väikesteks kuubikuteks. Pane pool võist praepannile ning kuumuta, siis lisa õunad ja prae tasasel tulel 7-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni õunad on pehmed ja kuldpruunid. Tõsta õunad pannilt kõrvale.
Lisa pannile ülejäänud või ja prae hakitud sibulaid 2-3 minutit. Tõsta sibul pannilt.
Aseta kanafileed pannile, nahk allpool. Pruunista 3-4 minutit, siis pööra ringi ja prae ka teiselt poolt 3-4 minutit. Kuumuta umbes 1/3 kalvadosist väikeses potis või kulbi sees, siis tõsta tulelt ära ja süüta, kalla leegitsev kalvados kanale. Tee sama ka ülejäänud kalvadosiga.
Kalla pannile puljong, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning lase roal tasasel tulel podiseda umbes 15 minutit või kuni kana on küps. Tõsta kana lõikelauale ja lase mõned minutid puhata.
Kuumuta pannileem tugeval tulel keemiseni, siis lase veidi kokku keeda. Sega juurde õunad ja crème fraîche ja keera tuli miinimumini. Maitsesta kaste soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Lõika iga rinnafilee väikese nurga all 6-7 viiluks, tõsta soojendatud taldrikutele. Tõsta kaste kanafileedele. Puista peale petersell ja serveeri.
Mugandatud BBC Good Foodi ja Bon Appetit lehelt.
Poulet Vallée d'Auge
Normandia on tuntud oma õunte ja kalvadosi poolest, siin on need mõlemad saanud kokku kanaga.