Lambakoodid mündi ja hernestega

Kevadine lambaliharoog, mille valmistamiseks on vaja lambakoodi alumisi otsi. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 lambakoodi alumist otsa

2 porgandit

2-3 peotäit (külmutatud) rohelisi herneid

0.5 porrut

paar mündioksa

klaas valget veini

1 sl taluvõid

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Koori porgandid ja haki väikesteks kuubikudeks. Puhasta porru, lõika ratasteks. Haki münt. 

Pruunista lambakoodid pannil, maitsesta soola-pipraga. Tõsta ahjupotti, lisa vein ning hauta 170kraadises ahjus tund aega. 

Samal ajal kuumuta samal pannil või sees läbi porgand ja porru. Lisa herned ja münt, kuumuta läbi ja tõsta kõrvale. 

Kui lambakoot on valges veinis peaaegu pehme, siis lisa köögiviljasegu ja hauta veel umbes 30 minutit, nii et lambaleem ja köögiviljade maitse ühineb.

Loe veel:

Retsept on väikeste mugandustega Liina Karroni raamatust "Sööme liha" (kirjastus Hea Lugu) . Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 30.03.2021 15:43

Ülimaitsvad! Küpsetasin siiski paar tundi kauem liha, enne kui aedviljad lisasin.