Kevadine lambaliharoog, mille valmistamiseks on vaja lambakoodi alumisi otsi.
4 lambakoodi alumist otsa
2 porgandit
2-3 peotäit (külmutatud) rohelisi herneid
0.5 porrut
paar mündioksa
klaas valget veini
1 sl taluvõid
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
Koori porgandid ja haki väikesteks kuubikudeks. Puhasta porru, lõika ratasteks. Haki münt.
Pruunista lambakoodid pannil, maitsesta soola-pipraga. Tõsta ahjupotti, lisa vein ning hauta 170kraadises ahjus tund aega.
Samal ajal kuumuta samal pannil või sees läbi porgand ja porru. Lisa herned ja münt, kuumuta läbi ja tõsta kõrvale.
Kui lambakoot on valges veinis peaaegu pehme, siis lisa köögiviljasegu ja hauta veel umbes 30 minutit, nii et lambaleem ja köögiviljade maitse ühineb.
Retsept on väikeste mugandustega Liina Karroni raamatust "Sööme liha" (kirjastus Hea Lugu) . Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ülimaitsvad! Küpsetasin siiski paar tundi kauem liha, enne kui aedviljad lisasin.
Lambakoodid mündi ja hernestega
Kevadine lambaliharoog, mille valmistamiseks on vaja lambakoodi alumisi otsi.