Kartulid ja rooskapsad

Ahjus küpsetatud kartulid ja rooskapsad peekoniga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 sl terasinepit

soola ja musta pipart

750 g kartuleid

120 g peekonit (mitte väga õhukest)

225 g rooskapsaid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200° C. 

Väikesed kartulid lõika neljaks, suured umbes 2 cm tükkideks. Peekon lõika tükkideks. Rooskapsad lõika pooleks. 

Sega suures kausis 0,5 sl oliiviõli, sinep ja sool omavahel. Lisa kartul ja peekon, sega korralikult läbi. Laota ühtlase kihina suurele ahjupannile. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kartulid on küpsed. Sega paar korda. 

Tõsta ahju kuumust 230° C. Sega rooskapsad ülejäänud 0,5 sl õliga. Laota rooskapsad pannile, lõikepind allpool. Küpseta veel 15 minutit, kuni rooskapsad on kuldpruunid ja küpsenud ning peekon krõbe. 

Maitsesta soolaga ja serveeri.

Retsept on mugandatud The Kitchn veebilehelt. Pildi tegi Annuzhka. 

LISA KOMMENTAAR

Annuzhka
postitatud 21.02.2015 18:11

Väga maitsev roog. Olin varem üsna skeptiline rooskapsaste suhtes, kuna paaril korral, mil neid söönud olin olid need mõrud ja ei köitnud üldse. Aga nüüd sain kinnitust, et tegelikult on need tillukesed kapsad väga maitsvad. Valmistamisel kasutasin värskeid rooskapsaid, mitte külmutatud. Kindlasti teen teinekordki :)