Röstitud peedid hapukoore, tilli ja pähklitega

Skandinaaviapärane köögiviljaroog. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

11-13 väiksemat peeti (u 1,3 kg)

3 sl oliiviõli

2 tl köömneid

soola ja musta pipart

150 ml hapukoort

3 sl peenelt hakitud värsket tilli

25 g hakitud röstitud sarapuupähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C. Koori peedid (pane kummikindad kätte, siis ei määri käsi) ja lõika suurteks tükkideks. Laota ahjupannile, nirista peale oliiviõli ja puista peale köömned. Maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni peedid on pehmenenud ja kergelt "kortsu" tõmbunud. 

Sega hapukoor sortsu sooja veega, et see vedelam oleks, siis sega soojade peeditükkidega. Tõsta serveerimisnõusse, puista peale hakitud till ja sarapuupähklid. 

Retsept on briti ajakirjast Delicious

LISA KOMMENTAAR