Kihnu Küegi soolased trühvlid

Selliseid küüslaugu ja suitsusaunalihaga maitsestatud rukkileivapallikesi pakub "Kihnu Küek". 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

200 g pekisemat suitsusaunaliha

2 küüslauguküünt

5 viilu Kihnu leiba

Valmistamine

Lõika rukkileib kuubikuteks ja peenesta köögikombainis. Eemalda kogusest pool ja pane ahju madalale kuumusele kuivama, et teha riivleib. Kuivata umbes 5-10 minutit ja kui puru on krõbe, siis jahuta see maha. 

Lõika suitsusaunaliha väikesteks kuubikuteks, puhasta küüslauk ja peenesta köögikombainis ühtlaseks. Sega saadud mass ja tükeldatud leib kokku, vormi segust 1,5 cm läbimõõduga pallid. Veereta neid riivleivas ja pane seejärel pallikesed külmkappi tahenema. 

Loe veel:

Retsept on Jana Ruubeli ja Hele-Mai Alamaa raamatust "Armastusega, Kihnust: uut ja vana saareköögist".

LISA KOMMENTAAR