1 l jõhvikaid
2 dl värskelt pressitud apelsinimahla
75 g võid
2 dl suhkrut
näpuotsaga soola
1 muna
Pane jõhvikad ja apelsinimahl potti, lase keema tõusta ning keeda vaiksel tulel kaane all umbes 35 minutit. Võid vahepeal lusikaga jõhvikaid katki vajutada. Pressi mass läbi sõela ja proovi võimalikult palju viljaliha kätte saada.
Liha jõhvika-apelsinimassile või, suhkur ja sool ning kuumuta keskmisel kuumusel, kuni või ja suhkur on sulanud. Sega munakollased ja muna korralikult läbi ning hakka lusikatäite haaval, kuna kuuma jõhvikamassi sisse muna kallates on oht, et muna tõmbub tükki.
Sega massid omavahel läbi, tõsta pliidile tagasi ning kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu on paksenenud. Selleks kulub 8-10 minutit. Aja mass läbi sõela ning tõsta siis purkidesse.
Jõhvikavõie säilib külmkapis umbes 3 nädalat.
Tuuli Mathiseni retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse, detsember 2014
Jõhvikavõie
Tuuli retsept