veidi võid
1.2 kg kaaluv pärlkana
100 g suitsupeekonit
1 porgand
1 sibul
1 väike savoia kapsas
10 kadakamarja
1 klaas kuiva valget veini
3 dl kuuma kanapuljongit
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 190 kraadini.
Sulata või suures paksupõhjalises ahjupotis. Pruunista pärlkana ümberringi. Tõsta pärlkana potist välja ja aseta taldrikule.
Pane potti tükeldatud peekon, prae 2-3 minutit, kuni peekon on kuldpruun. Lisa seller, porgand ja sibul, kuumuta 5 minutit. Lisa kapsas ja prae veel 5 minutit.
Pane kadakamarjad, vein ja kanapuljong potti, maitsesta soola-pipraga. Aseta pärlkana kõige peale, kuumuta keemiseni. Siis kata pott korralikult kaanega ning tõsta pott ahju. Küpseta 190kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit, kuni pärlkana on küps.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi veebilehelt.
Pajapraad pärlkanast
Prantsuse köögist pärit roog.