Pajapraad pärlkanast

Prantsuse köögist pärit roog.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

veidi võid

1.2 kg kaaluv pärlkana

100 g suitsupeekonit

1 sellerivars

1 porgand

1 sibul

1 väike savoia kapsas

10 kadakamarja

1 klaas kuiva valget veini

3 dl kuuma kanapuljongit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 190 kraadini. 

Lõika seller ja porgand paksudeks viiludeks, sibul õhemateks viiludeks. Lõika kähar peakapsas umbes 3 cm laiusteks ribadeks. 

Sulata või suures paksupõhjalises ahjupotis. Pruunista pärlkana ümberringi. Tõsta pärlkana potist välja ja aseta taldrikule. 

Pane potti tükeldatud peekon, prae 2-3 minutit, kuni peekon on kuldpruun. Lisa seller, porgand ja sibul, kuumuta 5 minutit. Lisa kapsas ja prae veel 5 minutit. 

Pane kadakamarjad, vein ja kanapuljong potti, maitsesta soola-pipraga. Aseta pärlkana kõige peale, kuumuta keemiseni. Siis kata pott korralikult kaanega ning tõsta pott ahju. Küpseta 190kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit, kuni pärlkana on küps.

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi veebilehelt. 

LISA KOMMENTAAR